Klinkklare nonsens

 

Het is bijna traditie dat ensemble Lyts Vocaal tegen het begin van de zomer een luchtig programma ten gehore brengt.  Soms is dat, toepasselijk, buiten in de tuin.  Maar deze keer is het binnen, al is de tuin wel binnen bereik!  Het heeft een reden: het programma bevat werken waarbij het vocaal ensemble zingt in interactie met het pianospel van een of zelfs twee pianisten.

Een van de werken is het zevendelige Nonsense, waaraan de naam van het programma ontleend is.  Hierin zijn gedichten van de Brit Mervyn Peake op muziek gezet door Richard Rodney Bennett (1936-2012).  De gedichten slaan nergens op en dat is ook te horen in de grappige muziek.
Een ander stuk heeft de titel Songs of Springtime.  Zeven gedichten uit de tijd van Queen Elizabeth I werden op muziek gezet door de Ierse componist Ernest John Moeran (1894-1950). In zijn werk toont Moeran zich vindingrijk door bijvoorbeeld aan muziek die aan madrigalen doet denken jazz-achtige elementen toe te voegen.  Heerlijk om naar te luisteren. Het programma bevat verder nog delen uit From the Bavarian Highlands van de componist Sir Edward Elgar en een solo voor piano.

Een fijn zomers muziekprogramma, waarvoor we u van harte uitnodigen.